2010-02-15 15:08:44• hírek • Gozner Gertrud

Élőláncot alkottak a békéért

Egyhetes figyelemfelkeltő kampányt indított a Megyei Tanfelügyelőség Erőszakmentes iskolák címen. A február 15 és 19 között lezajló akcióban a megye minden tanügyi intézménye részt vesz.

A megye diákságát megmozgató programsorozat hétfő délután vette kezdetét, amikor is a tanulók erőszakellenes jelszavakat tartalmazó plakátokkal felvonultak a város központjában és élőláncot alkottak a központi park körül. Nem az erőszak tesz erősebbé, A kezek és a szavak nem azért vannak, hogy bántsanak, Az erőszak életeket tesz tönkre, helyette szeretetre és tiszteletre van szükség - állt a fiatalok által összeállított pannókon.

Az erőszak-ellenes akció kedden a bevásárlóközpontoknál folytatódik, amelynek során a diákok elbeszélgetnek a váráslásra készülő, vagy onnan kitérő lakosokkal, és kikérik a véleményüket a társadalomban tapasztalható erőszakos cselekedetekről. Eközben szórólaposztásra is sor kerül, valamint a hét folyamán a helyi tévé és rádióadók a fiatalok által készített erőszakellenes himnuszokat és reklámokat fognak sugározni.

Az Erőszakmentes iskolák program támogatói az Iskolai Tanácsadói Központ, Szatmárnémeti Polgármesteri Hivatala, a Szatmár Megyei Tanács és a Megyei Rendőrkapitányság.


Egy héten át kampányolnak a diákok az erőszak ellen


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: